VIESSMANN ogrevalni sistemi

VIESSMANN ogrevalni sistemi

Pri podjetju EXPERTO International vam nudimo široko ponudbo kvalitetnih in cenovno privlačnih VIESSMANN ogrevalnih sistemov in naprav za domačo ter poslovno uporabo. V naši ponudbi so med drugim plinski in oljni kondenzacijski ter nizkotemperaturni kotli, toplotne črpalke zrak/voda, ogrevalniki sanitarne vode in še mnogo več.

viessmann ogrevalni sistemi

Plinski kondenzacijski kotli VIESSMANN Vitodens

Vitodens 200-W/222-W

Vitodens 200-W/222-W sta inteligentni energijski centrali, ki izpolnjujeta najvišje zahteve glede udobne oskrbe s toploto. S svojim sodobnim in funkcionalnim dizajnom in jasno oblikovano nesvetlečo površino se harmonično vklapljata v vsak bivalni ambient. Pri kotlu Vitodens 222-W je potrebno posebej poudariti integriran 46 litrski hranilnik sanitarne vode iz plemenitega jekla. Količina vode v hranilniku se lahko med odvzemom primerja z odvzemom iz 150 litrskega ogrevalnika sanitarne vode. V hranilnik sanitarne vode med odvzemom vedno doteka na želeno temperaturo ogreta sanitarne voda in je pri naslednjim odvzemu takoj na voljo.

Vitodens 222-F

Vitodens 222-F je inteligentna kombinacija učinkovite plinske kondenzacijske tehnike in velikega udobja tople sanitarne vode: Odlikuje jo preprosto rokovanje, dolga življenjska doba in digitalnost. Sodobna energetska centrala izpolnjuje najvišje zahteve glede učinkovite oskrbe s toploto. S svojim 100 l hranilnikom tople sanitarne vode skrbi Vitodens 222-F za visoko udobje tople sanitarne vode - kompaktno, v isti napravi. Proti koroziji odporen prenosnik toplote Inox-Radial iz plemenitega jekla je srce kotla Vitodens 222-F. Vnešeno energijo posebej učinkovito pretvarja v toploto - skoraj brez izgub, z izkoristkom 98 %, ki se ga skorajda ne da preseči.

Vitodens 100-W/111-W

Kompaktne dimenzije in minimalni obratovalni hrup, omogočajo, da se lahko cenovno privlačni plinski kondenzacijski kotel Vitodens 100-W in Vitodens 111-W integrira v bivalni prostor. Vitodens 111-W je opremljen dodatno z integriranim hranilnikom vode, prostornine 46 l. Modulacijsko območje v celotnem območju toplotnih moči znaša do 1:6. Ta visoka vrednost pride prav pri vgradnji v manjša stanovanja in dobro izolirane zgradbe. Zaradi manj vklopov kotla, pridobi končni uporabnik manjšo obratovalno hrupnost naprave. Zaradi manjše obremenitve komponent pa se podaljša njihova življenjska doba.

Toplotne črpalke zrak-voda VIESSMANN Vitocal

Emisije hrupa in potreba po prostoru igrajo pri toplotnih črpalkah zrak-voda bistveno vlogo. VIESSMANN split toplotne črpalke ne samo, da upoštevajo ta dva faktorja, ampak jih v praksi, pri ogrevalnih sistemih optimalno udejanjajo. Split toplotna črpalka je sestavljena iz notranje in zunanje enote, pri čemer so v zunanjo enoto vgrajene vse komponente, ki bi lahko povzročale hrup. K temu sodijo ventilator, uparjalnik in kompresor. Notranja enota je temu primerno kompaktna in se lahko v hiši postavi zelo fleksibilno. V njej se nahajajo uparjalnik, obtočna črpalka, regulacija in varnostna tehnika. Je izredno tiha, kar je zasluga medsebojno usklajenih komponent in predhodno premišljenem protihrupnem dizajnu.

viessmann ogrevalni sistemi
Prednosti split toplotnih črpalk

Bistvena prednost split toplotnih črpalk je skoraj neslišno delovanje. Konstrukcija naprave je zgrajena tako, preprečujejo nizke frekvence, ki jih običajno zaznavamo kot posebej moteče. K temu sodi tudi to, da imajo vse split toplotne črpalke podjetja Viessmann nočno obratovanje, kjer se hrupnost ventilatorja še dodatno zmanjša. Vgradnja na območja s posebno strogimi zahtevami glede emisij hrupa, kot n.pr. vrstne hiše se tako lahko izvede brez pomisleka.

Možno hlajenje in ogrevanje

Zraven malo potrebnega prostora v hiši in tihega delovanja, so split toplotne črpalke pripravljene za reverzibilno delovanje. S tem lahko, npr. s pomočjo konvektorjev, v poletnih mesecih svoje prostore hladite in jih ustrezno temperirate. Toplotne črpalke se lahko postavljajo tudi modularno.

Subvencija za split toplotne črpalke

Obratovanje split toplotne črpalke omogoča dolgoročno nizke ogrevalne stroške in pri tem varuje okolje. S tem uporabniki toplotnih črpalk prispevajo svoj delež pri ohranjanju okolja in zaščiti klime. Pri tem jih spodbujajo privlačne subvencije Eko sklada, v višini do kar 3.200€!

Se zanimate za ogrevalno napravo VIESSMANN?

Pošljite nam povpraševanje in pomagali vam bomo najti primerno napravo za vas.

Pomakni se na vrh