TOSHIBA toplotne črpalke za sanitarno vodo

Poceni in trajnostni način za proizvodnjo sanitarne vode, ki je potrebna v gospodinjstvu, je pridelava s toplotno črpalko za sanitarno vodo. Za to obstajajo posebej razviti sistemi, kot je TOSHIBA ESTIA DHW MONO, ki se uporabljajo izključno za pripravo tople vode. Njegovo osnovno načelo delovanja je podobno kot pri običajni zračni toplotni črpalki. Energija se črpa iz zunanjega ali notranje zraka, pretvori in voda segreje na željeno temperaturo.

toplotna črpalka za sanitarno vodo

Prednosti toplotne črpalke za sanitarno vodo

Neodvisnost

Ni nujno, da centralno ogrevanje obratuje vse leto. Z TOSHIBA ESTIA MONO se topla voda proizvaja neodvisno od ogrevanja.

Zaščita pred legionelo

Z ESTIA MONO lahko toplo vodo enostavno shranite pri 60°C. Udobna temperatura legionele je med 25°-55°C, zato je zagotovljena ustrezna zaščita pred legionelo.

Povezljivost

Smart Grid omogoča preprosto integracijo fotovoltaičnega sistema. To pomeni, da je sanitarno vodo mogoče proizvesti še bolj učinkovito.

Razvlaževanje prostora

Toplotne črpalke za sanitarno vodo razvlažujejo prostore. To je lahko prednost v kleteh, pomožnih prostorih itd.

toshiba estia mono

Proizvodnja toplote iz zunanjega zraka

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je z zunanjostjo povezana samo s cevmi. Svež zrak se uporablja za pripravo tople vode. Prednost tega je, da poleti, ko centralno ogrevanje ne deluje in je v kleti razmeroma hladno, toplotno črpalko še bolj učinkovito uporablja topel zunanji zrak. Toplejši kot je zunanji zrak, manj električne energije je potrebno.

toshiba estia mono dhw

Proizvodnja toplote iz prostorskega zraka

Če prostor ni hermetično zaprt, za pripravo tople vode zadostuje že obstoječi zrak v prostoru. Ugodni stranski učinki, ki jih je vsekakor mogoče uporabiti, so npr. razvlaževanja zraka, hitrejše sušenje perila in hlajenje prostora, da se lahko hrana in pijača hranita dlje. Tu se lahko za proizvajanje tople vode uporabi tudi odpadna toplota drugih naprav, kot so pralni stroji, zamrzovalniki itd

Toplotne črpalke zrak/voda za pripravo sanitarne vode TOSHIBA ESTIA MONO dosegajo temperaturo vode do +65°C. Kompaktna naprava za notranje prostore v dveh osnovnih izvedbah z vgrajenim 190- ali 260-litrskim vodnim rezervoarjem. Prilagodljivi priključki za dovajanje in odvajanje zraka, standardna možnost priključitve na Modbus. Na voljo so različice za povezovanje fotovoltaičnih ali toplotnih sončnih naprav prek dodatnih toplotnih izmenjevalnikov. Vsi modeli imajo vgrajen 1500 W električni grelec.

Model Volumen (l) COP (W/W) Čas ogrevanja* (h:mm) Dimenzije (mm)
HWS-G1901CNMR-E
190
3,57
6:27
1600 x 620
HWS-G2601CNMR-E
260
3,69
9:12
1960 x 620

*Podatek velja za zunanjo oz. prostorsko temperaturo +7°C in segrevanje vode iz 10°C na 53,5°C.

toshiba toplotne črpalke za sanitarno vodo
Zahtevaj ponudbo

Pošljite nam povpraševanje s pomočjo spodnjega obrazca in z veseljem vam svetujemo ter pomagamo.