TOSHIBA RAV klimatske naprave

Pri podjetju Experto že skoraj tri desetletja uspešno montiramo Toshiba klimatske naprave po podjetjih po vsej Sloveniji in v tujini. TOSHIBA, ki velja za inovatorja in enega izmed najbolj zanesljivih proizvajalcev klimatskih naprav, se še posebej ponaša s svojo linijo izdelkov za poslovno rabo, saj naprave delujejo v povprečju več kot deset let ob vsakodnevni večurni uporabi in tudi v neugodnih razmerah, kot so server prostori, industrijske hale in proizvodnje. Na tej strani vam predstavljamo enoprostorske rešitve serije RAV. Za večprostorske rešitve VRF kliknite tukaj. Enoprostorska rešitev je primerna za manjše poslovne objekte, na primer pisarne, prodajalne ali tehnične prostore, pri katerih je ključnega pomena zanesljivost in kjer je možno neprekinjeno delovanje. Tukaj se lahko na zunanjo napravo priklopijo največ štiri notranje naprave enakega tipa. Zmogljivost hlajenja je med 2,5 in 23 kW. Izbirate lahko med stenskimi, stropnimi, kasetnimi, kanalskimi, ultra ploskimi kanalskimi, fleksibilnimi in visokotlačnimi kanalskimi enotami. 

Prednosti TOSHIBA RAV klimatskih naprav

 • Raznolika uporaba

  Naprave se lahko uporabljajo v majhnih prostorih, pa tudi v velikih trgovinah.

 • Do štiri notranje naprave

  Za optimalno porazdelitev zraka lahko kombinirate več notranjih naprav.

 • Hlajenje ali ogrevanje

  Sistem lahko hladi ali ogreva prostor, zato ga lahko uporabljate celo leto.

 • Možno 24-urno neprekinjeno delovanje

  Tehnični prostori, skladišča ali laboratoriji zahtevajo natančno določeno notranjo klimo skozi vse leto.

Notranje enote

STENSKE NAPRAVE

PREPROSTE ZA MONTAŽO IN UČINKOVITE

Te stenske naprave so s svojo nevpadljivo zasnovo primerne za pisarne, trgovine, hotele, tehnične prostore, restavracije itd. Tiho in učinkovito delovanje z optimalno porazdelitvijo zraka zaradi 5-stopenjskega ventilatorja ter velike lopute za zračni tok. Funkcija samočiščenja po koncu delovanja popolnoma osuši toplotni izmenjevalnik in skupaj s prašnim filtrom, ki ga zlahka očistite, zagotavlja higiensko delovanje. Infrardeči daljinski upravljalnik je priložen kot del standardne opreme.

STENSKA NAPRAVA TOSHIBA

STROPNE NAPRAVE

ELEGANTEN AMBIENT

Zaobljeni robovi poudarijo elegantno obliko. Velika loputa za zračni tok skrbi za optimalno porazdelitev in veliko prostornino zraka. Prav pri delovanju ogrevanja prinaša to optimalno kroženje zraka veliko udobja. Zaradi uporabe novega toplotnega izmenjevalnika pa naprava doseže še večjo učinkovitost.

toshiba stropna naprava

KASETNE NAPRAVE

ODLIČNA PORAZDELITEV ZRAKA

Kaseta se zaradi svoje omejene višine neopazno prilega v vsak spuščeni strop. Lopute za zračni tok se krmilijo ločeno in zagotavljajo optimalno porazdelitev zraka ob izjemno tihem delovanju. Črpalka za kondenzat z 850-milimetrsko tlačno višino je vgrajena v vse kasete. Poleg tega je z zunanjim ventilatorjem mogoča oskrba s svežim zrakom, in sicer do 15 % nazivne količine zraka – odprtina za priključitev je že pripravljena.

toshiba klimatske naprave

KANALSKE NAPRAVE

NEVIDNA KLIMATIZACIJA

Kanalske naprave ne glede na obliko vašega prostora povsod zagotavljajo enakomerno temperaturo. So neopazno vgrajene v spuščeni strop in v prostor dovajajo zrak z najmanjšo hitrostjo prek enega ali več izpustov zraka.

toshiba klimatske naprave

STOJEČE NAPRAVE

ZAVZAME MALO PROSTORA - ZA VSAK PROSTOR

Tanka oblika omogoča prilagodljivo postavitev naprave. Z uporabo samodejnega načina za usmerjanje zraka (»Swing«) je porazdelitev zraka optimalna tudi, če napravo postavite v kot prostora. Sprednji panel ima vgrajen udoben upravljalnik. Integriran sistem za zaznavanje puščanja zagotavlja uporabo v skladu s standardom EN378 tudi v majhnih prostorih.

toshiba klimatske naprave

Zunanje enote

DIGITAL INVERTER

Klimatske naprave Toshiba Digital Inverter so popolna rešitev za vsa podjetja. Odlikujejo jih kompaktnost, dolga življenjska doba in učinkovitost. Na voljo je kar 11 različnih modelov, ki imajo moči med 2,5 in 14,0 kW. Območje delovanja zunanje temperature leži med -15° in +46°. 

toshiba klimatske naprave

SUPER DIGITAL INVERTER

Toshiba Super Digital Inverter sodi med najboljše klimatske naprave za poslovno rabo na svetu. Odlikujejo ga kompaktnost, dolga življenjska doba in visoka učinkovitost. Območje delovanja zunanje temperature ima od – 27° do +52°. Povezava med zunanjo in notranjo enoto je lahko dolga kar do 75 m. Nudi moči med 5,30 kW in 14,00 kW.

klimatske naprave za podjetja

DIGITAL INVERTER BIG

Toshibini veliki digitalni inverterji so zelo robustne 3-fazne klimatske naprave narejene za “dolge proge”. Nudijo moč 19,0 in 22,5 kW, delujejo pa lahko pri zunanji temperaturi med -27° in +52°. Dolžina cevi je lahko kar 100 m. So popolna kombinacija za visokotlačne kanalske notranje enote.

DIGITAL INVERTER BIG
Se zanimate za TOSHIBA klimatsko napravo za vaše podjetje?

Pošljite nam povpraševanje in pomagali vam bomo najti primerno napravo za vas.