TOSHIBA Business klimatizacija in ogrevanje

Aplikacije TOSHIBA Business obsegajo dva sistema: enoprostorsko rešitev (RAV) z največ štirimi notranjimi napravami v enem temperaturnem območju in večprostorsko rešitev (VRF) za velike stavbe s skoraj neomejenimi možnostmi kombinacije notranjih naprav in temperaturnih območij.

Tiho in trajno

Dvojni rotacijski batni kompresor TOSHIBA je sestavljen iz dveh batov, ki se vrtita v nasprotni smeri. To zagotavlja maksimalno mehansko stabilnost in s tem manj vibracij. Na kratko: klimatske naprave TOSHIBA so tihe in trajne.

Stalna temperatura

Inverterski sistem TOSHIBA z inteligentnim krmiljenjem nenehno regulira razpon modulacije med 20 % in 100 %. To zagotavlja stalno temperaturo brez nenehnega vklapljanja in izklapljanja.

Izpopolnjena učinkovitost

Deljena lamela je edinstven element, razvit v podjetju. Učinkovitost sistema je izpopolnjena, pri čemer je padec tlaka v kompresorju zmanjšan. Poseben premaz iz diamantnega ogljika skrbi za dolgo življenjsko dobo in izjemno zanesljivost.

Samodejno spreminjanje načina

Če se želena temperatura bistveno razlikuje od dejanske temperature in želite želeno temperaturo hitro doseči, je aktiven način PAM* – tukaj je potreben način »High Power«. Ko je temperatura dosežena, se vzdržuje z najmanjšo možno porabo energije (način PWM*). *Pulzno-amplitudna oz. pulzno-širinska modulacija

Spremenljivo delovanje

Hitrost kompresorja in s tem zmogljivost sistema lahko nastavljate po korakih po 0,1 Hz. Tako je mogoča natančna nastavitev; poraba energije je optimalna.

Individualne nastavitve

Posebni načini, na primer »Soft Cooling« ali »Dual Setpoint« zagotavljajo neomejeno dobro počutje. Funkcija za udobje ali funkcija za učinkovitost: TOSHIBA omogoča enostavno krmiljenje.

toshiba rav klimatske naprave

Prednosti, ki jih ponuja TOSHIBA

Najboljšega sistema klimatizacije nihče ne opazi – ne ustvarja prepiha ali hrupa ter vedno deluje brezhibno in nemoteče.
Poraba energije ostane v običajnih okvirjih, pri načrtovanju pa ni estetskih ali tehničnih omejitev.

Za upravljalca

Sistemi TOSHIBA omogočajo povezovanje vseh običajnih sistemov za upravljanje stavb in prilagoditev osrednjega krmiljenja vašim potrebam ter so zasnovani za največjo učinkovitost. Razširjeno partnersko omrežje vam nudi podporo pri načrtovanju in vzdrževanju.

Za uporabnika

Sobna temperatura in zračni tok naprav TOSHIBA sta nastavljiva individualno. Izjemno napredne notranje naprave so skoraj neslišne. Preprosto upravljanje daljinskega upravljalnika poskrbi za udobno krmiljenje.

Za projektante

Z 18 tipi, 14 ravnmi zmogljivosti in 128 notranjimi napravami omogočajo sistemi TOSHIBA največjo prilagodljivost pri načrtovanju in nameščanju, tako da jih lahko prilagodite vsem zahtevam. Pri tem vam je v pomoč program za načrtovanje »Selection Tool«.

Aplikacije TOSHIBA Business obsegajo dva sistema:

Enoprostorska rešitev TOSHIBA RAV

Enoprostorska rešitev je primerna za manjše poslovne objekte, na primer pisarne, prodajalne ali tehnične prostore, pri katerih je ključnega pomena zanesljivost in kjer je možno neprekinjeno delovanje. Tukaj se lahko na zunanjo napravo priklopijo največ štiri notranje naprave enakega tipa. Zmogljivost hlajenja je med 2,5 in 23 kW.

toshiba poslovna klima

Prednosti TOSHIBA RAV klimatskih naprav

 • Raznolika uporaba

  Naprave se lahko uporabljajo v majhnih prostorih, pa tudi v velikih trgovinah.

 • Do štiri notranje naprave

  Za optimalno porazdelitev zraka lahko kombinirate več notranjih naprav.

 • Hlajenje ali ogrevanje

  Sistem lahko hladi ali ogreva prostor, zato ga lahko uporabljate celo leto.

 • Možno 24-urno neprekinjeno delovanje

  Tehnični prostori, skladišča ali laboratoriji zahtevajo natančno določeno notranjo klimo skozi vse leto.

Večprostorska rešitev TOSHIBA VRF

Klimatski sistemi za kompleksne namestitve v velikih gradnjah, na primer poslovnih stavbah, nakupovalnih središčih ali hotelih. Ta sistem ponuja največjo prilagodljivost. V enem hladilnem krogu lahko kombinirate do 128 notranjih naprav. Zmogljivost hlajenja je do 335 kW na hladilni krog

Prednosti TOSHIBA VRF-sistemov

 • Največja prilagodljivost sistema

  Skupna dolžina cevi do 1200 m in višinska razlika do 110 m izpolnita vse želje.

 • Do 128 notranjih enot

  Za optimalno porazdelitev zraka lahko kombinirate več notranjih naprav.

 • Hlajenje in ogrevanje

  Zaradi 3-cevnega sistema je možno neodvisno hkratno hlajenje in ogrevanje v različnih prostorih ali delih stavbe.

 • Rekuperacija toplote

  Proizvedena toplotna energija iz enega dela stavbe se lahko skoraj brez izgube uporabi za ogrevanje v drugih prostorih.

Se zanimate za TOSHIBA klimatsko napravo za vaše podjetje?

Pošljite nam povpraševanje in pomagali vam bomo najti primerno napravo za vas.