EXPERTO & TOSHIBA

Podjetji EXPERTO International in TOSHIBA že več kot 25 let odlično sodelujeta na področju klimatizacije, ogrevanja in prezračevanja. Kot edino podjetje v Sloveniji z vsemi pridobljenimi certifikati za prodajo, montažo in servis TOSHIBA klimatskih naprav in toplotnih črpalk smo bili s strani podjetja AIR-COND izbrani za izvedbo montažnih in inštalaterskih del na Gradu Rabenstein in v šolskem centru TOSHIBA. 

Sistem VRF – SMMS – z 21 zunanjimi napravami in 73 notranjimi napravami

Na enem najvišjih gradišč, katerega začetki sežejo v 12. stoletje, gradu Rabenstein boste našli največjo toplotno črpalko zrak–zrak v zgodovinski zgradbi v Evropi. Z referenčno napravo VRF podjetja TOSHIBA smo dokazali, kako je mogoče na površini, ki meri približno 2.200 m2, zagotoviti gospodarno in prilagodljivo ogrevanje ter hkrati v največjem možnem obsegu izpolniti zahteve glede okoljske trajnosti in varovanja virov. Od leta 1856, ko je bil odkrit princip delovanja toplotne črpalke, je bilo razvitih veliko različnih sistemov toplotnih črpalk, ki se razlikujejo glede na vir toplote. Pri toplotnih črpalkah zrak–zrak se energija pridobiva iz okoliškega zraka, nato se poveča njena temperaturna raven in uporabi za ogrevanje.

TOSHIBA Energiesparhaus 2

Pri podjetju EXPERTO International se lahko prav tako pohvalimo z izvedbo inštalacij in vgradnjo naprav v TOSHIBA Energiesparhaus 2, ki predstavlja vzorčen primer implementacije TOSHIBA klimatskih naprav ter toplotnih črpalk za doseganje najvišje stopnje energetske učinkovitosti. 

Preverite našo ponudba TOSHIBA klimatskih naprav in toplotnih črpalk.