Odsesavanje

V skoraj vseh laboratorijih in proizvodnjah lahko nastanejo vonjave, plini in hlapi. Ko se onesnaževala širijo, lahko negativno vplivajo tako na objekte kot na dihalni zrak. Podjetje Experto vam nudi najkakovostnejše možnosti odsesavanja za laboratorijske, delavniške in industrijske namene. Čist zrak je temelj trajnostne proizvodnje. Prah in hlapi, ki nastanejo med proizvodnim postopkom, morajo biti učinkovito zajeti, da se zagotovi kakovost izdelkov, dolgo življenjsko dobo opreme, skladnost s predpisi in varno, zdravo delovno okolje. Proizvodna podjetja želijo povečati dobičkonosnost s čim boljšim delovanjem. Izpolnjevati morajo visoke okoljske standarde in zaposlene varovati pred hlapi in prahom. Odsesovalni sistemi lahko pomagajo pri vseh pogledih – tako podjetje Experto International d.o.o. z montažo visokokakovostnih in zanesljivih sistemov in naprav za laboratorjsko ter industrijsko odsesavanje za vas ustvarja vrednost. V naši ponudbi so številne odsesovalne roke in nape, ki so še posebej primerne za zajemanje onesnaževal čim bližje izvoru, ventilatorji za različne namene in sisteme, filtri ter kanalski razvodi.  

Elementi odsesovalnih sistemov

nederman odsesavanje
Odsesovalne roke in nape

Odsesavanje se prične pri izvoru dima, hlapov in prahu. Z odsesovalnimi rokami in napami je mogoče onesnaževala zajeti preden se razširijo po prostoru in tako znatno zmanjšati njihov vpliv na okolje, delovne procese in ljudi. Izbirate lahko med številnimi odsosalnimi ekstrakcijskimi ročicami Nederman in po meri izdelanimi nerjavečimi napami. 

Ventilatorji

Za odsesavanje nudimo ventilatorje priznanih proizvajalcev Systemair, Venplast ter Nederman, ki so na voljo v različnih izvedbah, dimenzijah in močeh. Na voljo so tudi ventilatorji v eksplozivno varni (Ex) izvedbi. Izbira primernega ventilatorja je ključnega pomena za učinkovitost odsesovalnega sistema. 

nederman filter
Filtrirni sistemi

Filtrirni sistem reši potrebo po čiščenju zraka pred nečistočami (npr. prahom, hlapi, aerosoli) ter plini in vonjavami v številnih industrijskih ali komercialnih aplikacijah. Tipične aplikacije vključujejo filtriranje kontaminantov, ki nastanejo pri varjenju ali brušenju, v laboratorijskih okoljih, pri mešanju prahu, pri kemičnem ravnanju nestrupenih topil ali v primeru neprijetnih vonjav.

schiedel prima plus
Cevi

Za izvedbo cevne inštalacije uporabljamo visoko korozijsko odporne pločevine proizvajalca Schiedel. Sistem nudi konstruktivno zaščito pred agresivnimi kislinami, ki nastajajo pri kondenzaciji dimnih plinov in je primeren za odsesavanje vseh vrst onesnaževal. Zahvaljujoč tesnilom je primeren za uporabo v nadtlaku, podtlaku, suhem ali vlažnem okolju.

Se zanimate za odsesavanje?

Kontaktirajte nas, da vam pomagamo izbrati primerno rešitev.